Så hittar du studentboende


Bostadsmarknaden har varit minst sagt överhettad i stora delar av Sverige. Inte minst när det gäller hyresbostäder för unga och studenter har det länge varit svårt, inte minst på studieorter som Lund. Om du ger dig ut på den öppna marknaden, utanför studentbostadsbolagens köer, så finns det några saker du kan göra för att förbättra dina chanser att få hyra en lägenhet eller ett rum. Det första är att sluta röka cigaretter om du är rökare. Hyresvärdar föredrar i stort sett alltid en rökfri person. Prova att använda andra liknande produkter, som till exempel nikotinfritt snus, om du måste. Det kommer öka dina chanser rejält. Sedan bör du ordna med referenser från någon som du tidigare hyrt av, det brukar också falla i god jord hos hyresvärdar. Sist men inte minst, prova att ta personlig fysisk kontakt genom att gå till värdens kontor. Det gör i regel ett mycket bättre intryck än att bara skicka iväg ett e-mail.

Stort hus med lägenheter
Tre studenter på en trappa


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *